MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Nieuwe Match van de Maand: Adam Hasan bij SuperFlora

Op vrijdag 16 april was het dan zover: Adam Hasan heeft bij SuperFlora in aanwezigheid van wethouder Vreugdenhil en diverse betrokkenen, zijn welverdiende praktijkverklaring (via praktijkleren in het mbo) mogen ontvangen alsmede zijn contract bij SuperFlora. “Ik voel me hier op mijn plaats, heb fijne collega’s en voel me gewaardeerd”, aldus een blije Adam.

At Schmidt, logistiek manager en begeleider van Adam bij SuperFlora: “Wij zijn met Adam contact gekomen via Patijnenburg en hij heeft het fantastisch gedaan. Vanuit het ROC heeft hij allerlei opdrachten rond werknemersvaardigheden vervuld. Bij ons heeft zijn praktijkervaring op kunnen doen. Hij deed vanaf het begin af aan enorm zijn best, ondernam zelf initiatieven en maakte al snel onderdeel uit van de groep Naast het feit dat wij in Adam een fijne collega hebben gekregen, vind ik het belangrijk om ook mensen te helpen. Ik stel het mij zo voor: Adam heeft een hele reis afgelegd om als vluchteling helemaal naar Nederland te komen met alle ontberingen van dien. En vanuit dat perspectief denk ik wel eens: ‘Wat hebben wij het hier in Nederland eigenlijk goed, waar hebben wij over te klagen.’ Ik raad ieder bedrijf aan om zowel vanuit welbegrepen eigenbelang , het vervullen van moeilijke vacatures, maar ook vanuit medemenselijkheid om samen met Patijnenburg eens te kijken of er een pareltje als Adam voor het eigen bedrijf tussen zit en deze een kans te geven. Je moet daar wat tijd in investeren, maar je krijgt er uiteindelijk heel veel voor terug.”
Algemeen Directeur SuperFlora (op de foto) sluit hierop aan met: “Als werkgever zie ik het als een sociale plicht om mensen vanuit de MVO-gedachte een plekje te geven. Wij hebben hier in alle takken van ons bedrijf veel jonge mensen in dienst en wij dagen die uit om te blijven leren en groeien in ons bedrijf.”

Partijen (Patijnenburg, MBO Westland en SuperFlora) willen praktijkleren met praktijkverklaring in het mbo extra aandacht geven juist omdat dit zo’n nieuw fenomeen is wat voor veel mensen waarvoor het behalen van een compleet mbo-diploma in een keer (tot voor kort de huidige situatie) heel lastig of niet bereikbaar was. En bedrijven kunnen op deze manier zelf met een werk-leertraject de toekomstige medewerkers opleiden (wat meteen ook weer bijdraagt aan hun SROI/MVO).

Terug naar nieuwsoverzicht